Gå til indhold
Positiv tendens i Norwegians trafiktal for maj

Pressemeddelelse -

Positiv tendens i Norwegians trafiktal for maj

Norwegians trafiktal for maj er stadig kraftigt påvirket af rejserestriktioner og lav trafik. Samtidig er der nu en mærkbar stigning i antallet af bookinger i takt med vaccineudrulningen og ændringer i indrejserestriktioner og karantænekrav.

I maj fløj 96.909 kunder med Norwegian, hvilket er cirka 23.000 flere end samme tid sidste år. Sammenlignet med maj 2020 er den totale kapacitet (ASK) steget med 41 procent og passagertrafikken (RPK) er steget med 97 procent. Belægningsgraden lå i maj på 54,8 procent, en stigning på 16 procentpoint i forhold til sidste år.

- På trods af lave volumener oplever vi fra dag til dag en positiv trend i antallet af bookinger i sommeren og efteråret. Det er særligt mærkbart i de skandinaviske lande. VI ser, at stigningen i antallet af bookinger har klar sammenhæng med den varslede og gradvise åbning af samfundet og de lettelser i rejserestriktionerne, som myndighederne gennemfører. Vi skal konkurrere om kunderne og er godt forberedte på at øge udbuddet af ruter, når efterspørgslen fra kunderne stiger, siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram.

Norwegian havde 10 fly i drift i maj. I alt gennemførte Norwegian 99,1 procent af de planlagte flyvninger i maj, og af disse var punktligheden på 95,9 procent.

Se yderligere detaljer i vedhæftede PDF.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Norwegian