Gå til indhold
Øget belægningsgrad og højere enhedsindtægter for Norwegian i august

Pressemeddelelse -

Øget belægningsgrad og højere enhedsindtægter for Norwegian i august

Norwegians trafiktal for august viser, at over 3,5 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i denne måned. Enhedsindtægterne steg med 3 procent og belægningsgraden var på 90 procent, hvilket er en stigning på 0,4 procentpoint.

I alt 3.503.913 passagerer fløj med selskabet i denne måned. Den totale trafik (RPK) steg med fem procent og kapaciteten (ASK) steg med fire procent.

-Trafiktallene viser, at flyene er fuldere, og at enhedsindtægterne er højere. I tråd med strategien om at gå fra vækst til lønsomhed, flader væksten nu ud. Vi er også godt tilfredse med udsigterne for billetsalget fremover, særligt på interkontinentale ruter og i Norden, siger fungerende koncernchef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Selskabet har reduceret CO2-udledningen i august fra 70 til 68 gram per passagerkilometer i sammenligning med samme periode sidste år. Med en gennemsnitsalder på 3,8 år har Norwegian en af de mest brændstofbesparende og miljøvenlige flyflåder i verden. Takket være den unge flåde, har selskabet reduceret CO2-belastningen per passager med 30 procent siden 2008.

Norwegian gennemførte 99,4 procent af de planlagte flyvninger i august. Punktligheden var på 76,2 procent. Punktligheden blev påvirket negativt af generelle sommerforsinkelser i europæisk luftrum udenfor Norwegians kontrol. Herudover har selskabet brug af indlejede fly påvirket punktligheden negativt.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Pressekontakt:
Kommunikationschef Andreas Hjørnholm
Telefon: +45 2657 0767
E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Emner


Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian