Gå til indhold
Norwegians trafiktal fortsætter med at stige i august

Pressemeddelelse -

Norwegians trafiktal fortsætter med at stige i august

Norwegians trafiktal for august viser en fortsat forøgelse i antallet af passagerer. Antallet af bookinger er også stigende i takt med, at Norwegian udvider sit rutenetværk, at flere vaccineres, og fordi EU/EØS-landene gensidigt anerkender passagerernes corona-dokumentation.

Med baggrund i den øgede efterspørgsel er ruteudbuddet i efteråret forøget yderligere.

- Alle, der arbejder i Norwegian glæder sig over den positive udvikling. Det er noget, vi har arbejdet hårdt for. Vi vil fortsætte med at levere gode kundeoplevelser og samtidig arbejde utrætteligt med at holde forretningen så effektiv som muligt, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

I august havde Norwegian 790.220 passagerer, hvilket er halvanden gang flere end samme måned sidste år. Sammenlignet med august 2020 steg den totale kapacitet (ASK) med 129 procent, og passagertrafikken (RPK) steg med 168 procent. Belægningsgraden lå i august på 72,6 procent, hvilket er en fremgang på 10 procentpoint sammenlignet med sidste år.

Baseret på efterspørgslen har Norwegian åbnet nye ruter til destinationer i Europa over sommeren og efteråret. Således kan rejsende fra København i efteråret for eksempel flyve direkte til Cypern, Krakow, Prag, Tel Aviv, Tenerife, Bergen, Amsterdam og 28 andre destinationer. Fra Aalborg er der direkte ruter til Mallorca, Malaga og København, hvorfra der er adgang til det øvrige rutenetværk.

- Vi har genåbnet flere ruter, der har været lukket siden pandemien startede. Det er igen muligt at rejse til flere byer i Europa, som Edinburgh, Nice, Stockholm og Lissabon. Vi ved, at pandemien fortsat kan påvirke folks mulighed for at rejse, men den positive udvikling fortsætter, og vi tilpasser os hele tiden til udviklingen, siger Geir Karlsen.

Norwegian havde i gennemsnit 38 fly i drift i august. I alt blev 99,8 procent af de planlagte flyvninger i august gennemført, og for disse var punktligheden på 91,9 procent.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte PDF.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian