Gå til indhold
Norwegians trafiktal for marts kraftigt påvirket af COVID-19

Pressemeddelelse -

Norwegians trafiktal for marts kraftigt påvirket af COVID-19

Det globale udbrud af COVID-19 har lammet luftfartsbranchen over hele verden og har kraftigt påvirket Norwegians trafiktal for marts. Som følge af pålagte rejserestriktioner og mindre rejseaktivitet, oplevede selskabet et stort fald i efterspørgslen.

Norwegian tilpassede flyprogrammet flere gange i løbet af marts måned som følge af den faldende efterspørgsel. Den 10. marts blev den planlagte kapaciteten reduceret med cirka 15 procent. Selskabet foretog yderligere end justering den 16. marts med en reduktion på op mod 85 procent af den planlagte kapacitet. Langt de fleste afgange blev aflyst fra og med den 25. marts. Kapaciteten var 40 procent lavere end planlagt, og flyvningerne, som blev gennemført, havde en belægningsprocent på 72 procent, et fald på 13,8 procentpoint sammenlignet med samme måned sidste år.

Kapaciteten (ASK) blev reduceret med 53 procent sammenlignet med tilsvarende periode sidste år, og den totale trafik (RPK) faldt 60 procent. I alt valgte 1.153.283 kunder at rejse med Norwegian i marts, en nedgang på 61 procent.

I måneden under ét gennemførte Norwegian 77 procent af de planlagte flyvninger. Samtidig gennemførte selskabet en række ekstraflyvninger på vegne af myndighederne for at hente rejsende hjem. Norwegian fortsatte også med at flyve enkelte ruter for at opretholde kritisk infrastruktur i Norden.

- Den ekstremt hurtige udvikling af COVID-19-pandemien påvirkede i høj grad Norwegians trafiktal for denne måned. Som følge af rejserestriktioner og et stort fald i efterspørgslen måtte Norwegian løbende aflyse flyvninger i marts. I samarbejde med myndighederne gennemførte vi en række ekstra flyvninger for at hente tusindvis af skandinaviske rejsende hjem. Jeg vil gerne rette en stor tak til vores dedikerede kolleger og kunder for al støtte i disse seneste uger, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Se detaljerede trafiktal i vedhæftede dokument.

Emner


Norwegian

Norwegian er et af de største lavprisselskaber i verden med over 36 millioner rejsende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har næsten 11.000 medarbejdere og en moderne og mere miljøvenlig flyflåde på omkring 160 fly. Norwegian er i seks gange i træk fra 2013-2018 blevet kåret til "Europas bedste lavprisselskab" og fem gange i træk fra 2015-2019 blevet kåret til "Verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter" af flypassagerer, der har stemt til det anerkendte SkyTrax World Airline Awards. Norwegian er to gange udnævnt som det mest brændstofeffektive flyselskab på transatlantiske flyvninger af International Council on Clean Transportation (ICCT).

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian