Gå til indhold
Norwegians køb af Widerøe er godkendt

Pressemeddelelse -

Norwegians køb af Widerøe er godkendt

Det norske konkurrencetilsyn har i dag godkendt Norwegians køb af Widerøe: "Vi er meget tilfredse med dagens afgørelse fra det norske konkurrencetilsyn. Vi begynder nu arbejdet med at sikre et endnu bedre tilbud til flyrejsende i Norge og Norden," siger Geir Karlsen, administrerende direktør i Norwegian.

"Vi er meget tilfredse med, at det norske konkurrencetilsyn har truffet denne beslutning, og at der er blevet lyttet til vores input. Opkøbet vil give kunderne et bedre rutetilbud, flere valgmuligheder og vil bidrage til at sikre gode, norske arbejdspladser. Vores kunder vil kunne rejse nemt på tværs af vores rutenetværk, både i Norge og internationalt. Vi får en mere effektiv drift og sikrer en stærk norsk luftfartsindustri med lokale arbejdspladser og ordentlige arbejdsforhold," siger Geir Karlsen.

Godkendelse vækker glæde hos Widerøe
”Vi er meget glade for, at det norske konkurrencetilsyn har valgt at tage vores input med i vurderingen, og vi er selvfølgelig meget glade for, at de godkender købet," siger Stein Nilsen, CEO i Widerøe og til forsætter:

"Vi har stor respekt for, at det har været en krævende sag for konkurrencetilsynet. Dokumentationen har været meget omfattende. Nu ser vi frem til at arbejde sammen med Norwegian om at tilbyde bedre og mere konkurrencedygtige rejser for dem, der er afhængige af fly som kollektiv transport," siger han og tilføjer:

”Opkøbet sikrer norske arbejdspladser med norske løn- og arbejdsvilkår, at kritisk kollektiv trafik forbliver på norske hænder, og at Widerøe forbliver et selvstændigt flyselskab og brand med hovedkontor i Bodø. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre julegave.”

Komplementære tilbud i Norge og internationalt
For passagererne vil Widerøes omfattende regionale rutenetværk og Norwegians indenrigs- og udenrigsruter blive knyttet tættere sammen. Widerøe dækker mere end 40 små og mellemstore lufthavne i hele Norge, samt nogle større lufthavne i Europa. Norwegian flyver på sin side over 300 ruter til mere end 120 destinationer i Norden og Europa i højsæsonen.

For yderligere information, kontakt venligst:

Esben Tuman, kommunikastionsdirektør i Norwegian
Tlf.: +47 905 08 400

Widerøes pressevagt

Tlf.: +47 989 01 500

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian