Gå til indhold
Foto: Jørgen Syversen
Foto: Jørgen Syversen

Pressemeddelelse -

Norwegians enhedsindtægter steg med 18 procent i november

Norwegians trafiktal for november viser, at enhedsindtægterne steg for ottende måned i træk, mens kapaciteten blev reduceret i tråd med selskabets strategi. Enhedsindtægterne steg med 18 procent og belægningsgraden med 4,2 procentpoint til 83 procent.

I alt 2.283.821 passagerer fløj med selskabet i denne måned, og punktligheden var på 86,2 procent, en stigning på 3,7 procentpoint. Selskabet gennemførte 99,8 procent af de planlagte flyvninger.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi fortsætter med at levere højere enhedsindtægter, højere belægningsgrad og bedre punktlighed. Den planlagte kapacitetsreduktion påvirker tallene positivt i tråd med strategien om at gå fra vækst til lønsomhed. Også i denne måned har vi justeret ruteporteføljen og kapaciteten for den kommende vintersæson og næste sommer for at sikre, at vi er godt positionerede til at møde efterspørgslen, siger fungerende koncernchef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Den totale trafik (RPK) faldt med 23 procent og kapaciteten (ASK) faldt med 27 procent.

Selskabet har i november reduceret CO2-udledningen til 73 gram per passagerkilometer, en reduktion på 6 procent sammenlignet med samme periode sidste år, til trods for at MAX-flyene står på jorden, og selskabet har været nødsaget til at leje ældre fly ind. Norwegian har en af de mest moderne og brændstofeffektive flyflåder i verden med en gennemsnitsalder på 3,8 år. Selskabet har reduceret udledningen af CO2 per passager med 30 procent siden 2008. Hvis alene Norwegians egne fly var blevet regnet ind i udledningstallene, ville reduktionen have været endnu større i denne måned.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian