Gå til indhold
Norwegian vil reducere sine CO2-udledningerne med 45 procent inden 2030

Pressemeddelelse -

Norwegian vil reducere sine CO2-udledningerne med 45 procent inden 2030

I dag lancerer Norwegian en ny klima- og miljøstrategi. Strategien træder i kraft umiddelbart og sætter en række brancheførende mål. Vigtige forpligtelser i strategien er at skære CO2-udledningen med 45 procent, fjerne alt ikke-genbrugeligt plastik og genbruge al engangsplastik. Målsætningen er i tråd med 1,5 graders målet i Paris-aftalen.

- I Norwegian tager vi vores klimaansvar alvorligt, og derfor kigger fremad og iværksætter i dag en strategi, der giver tydelige fordele for klimaet og miljøet både i dag og i fremtiden. Norwegian ønsker i fremtiden fortsat at indtage en førerposition i branchen på dette område. Strategien vil ikke bare komme klimaet og miljøet til gode, men også vores kunder og vores virksomhed. Lavprismodellen er bæredygtighedsmodellen, fordi den gør det muligt at udnytte energi og ressourcer effektivt, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Behov for 500 millioner liter bæredygtigt brændstof

For at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader skal udledningerne reduceres med 45 procent inden 2030 sammenlignet med 2010, ifølge FNs klimapanel (IPCC, 2018). Som en del af strategien forpligter Norwegian sig til et brancheførerende mål om at reducere C02-udledningen med 45 procent per passagerkilomenter (RPK) inden 2030 (baseret på 2010-tal) gennem fornyelse af flyflåden og brug af bæredygtigt brændstof. Selskabet forpligter sig dermed til at bruge mellem 16 og 28 procent bæredygtigt brændstof inden udgangen af dette årti, afhængig af hvor stor en andel af flåden, der fornys. Målsætningen udgør op mod 500 millioner liter bæredygtigt brændstof inden 2030.

Hvis disse vigtige mål skal nås, er det afgørende, at der skabes et regelværk, der aktivt belønner CO2-effektivitet og stimulerer til både øget produktion og brug af bæredygtigt flybrændstof.

- Vi opfordrer leverandører til at øge produktionen af bæredygtigt brændstof. Norwegian vil gå i aktiv dialog med producenterne for at skabe yderligere fremdrift i dette vigtige bidrag til branchen og for at drage nytte af de udledningsreduktioner, som bæredygtige brændstoffer giver, siger koncernchef Jacob Schram.

Vil fjerne al plastic, der ikke kan genbruges

Bæredygtighedsstrategien vil i første omgang også omfatte 100 procents reduktion af ikke-genbrugelig plastik og 100 procent recirkulering af engangsplastik inden 2023.

- De rejsende ønsker i stigende grad mere bæredygtige og smartere alternativer, når de vælger flyselskab. Vi skal være forbrugernes førstevalg ved at reducere og genbruge plastikaffald, sætte skub i bæredygtigt flybrændstof og fortsætte med at flyve med en af verdens yngste flyflåder for at nå målet om at reducere CO2-udledningen med 45 procent inden 2030, siger Norwegians chef for bæredygtighed, Anders Fagernæs.

Et solidt fundament

Norwegian er allerede et af verdens mest brændstofeffektive flyselskaber takket være en moderne og brændstofeffektiv flåde. Norwegian var det første flyselskab i verden, der underskrev FN’s program for klimainitiativer og har forpligtet sig til at blive klimaneutrale i 2050.

Norwegian blev også udnævnt til verdens mest brændstofeffektive flyselskab på transatlantiske ruter i 2015 og 2018 af det internationale miljøinstitut The International Council on Clean Transportation (ICCT), og flyselskabet har siden 2010 reduceret CO2-udledningerne med 28 procent.

Se vedlagte præsentation for mere information.

Emner


Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian