Gå til indhold
Petter A. Stordalen, ejer og grundlægger af Strawberry (tidligere Nordic Choice Hotels), og Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian. Foto: Espen Solli.
Petter A. Stordalen, ejer og grundlægger af Strawberry (tidligere Nordic Choice Hotels), og Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian. Foto: Espen Solli.

Pressemeddelelse -

Norwegian og Strawberry etablerer fælles ”valuta” for loyalitetsprogrammer

Norwegian og Strawberry, tidligere Nordic Choice Hotels, etablerer et fælles selskab, som skal give medlemmer af forskellige loyalitetsprogrammer langt flere valgmuligheder end i dag. Selskabet vil skabe en fælles ”loyalitetsvaluta” og platform, hvor medlemmer kan tjene og bruge point på tværs. Norwegian og Strawberry vil have et ligeværdigt ejerskab i det nye selskab.

Den digitale valuta skal erstatte de pointsystemer, som benyttes af forskellige loyalitetsprogrammer i dag. Det betyder, at medlemmer, som tjener point på hotelovernatninger, kan vælge at bruge dem på flyrejser eller omvendt.

”Norwegians loyalitetsprogram er allerede populært, og vi har arbejdet på at udvikle vores program ved at tænke nyt og samarbejde med andre aktører. Jeg er meget glad for, at vi har fundet sammen med Strawberry, og at vi sammen kan skabe noget, som vil give endnu flere kunder større fordele og mere valgfrihed. Vi ønsker også at invitere andre loyalitetsprogrammer ind i dette samarbejde,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

I første omgang bliver det Norwegian Reward og Strawberrys loyalitetsprogram, som indgår i samarbejdet. Planen er imidlertid at inkludere flere ledende aktører fra hele Norden, så kunderne får endnu flere muligheder for at tjene og bruge point. Det nye selskab vil fra starten nå ud til en stor andel af nordiske husstande.

”I dag tilbyder vi et univers af spændende oplevelser og et attraktivt loyalitetsprogram med fantastiske partnere. Målet med Strawberry er, at vi skal være mere relevante for flere oftere. Når to selskaber med nordisk forankring og historie går sammen om at skabe en fælles loyalitetsvaluta, er det med til at levere på dette mål. Det vil være en gamechanger for medlemmer og gæster. I praksis betyder det, at alle i Norden vil få endnu bedre og flere muligheder for at tjene og benytte opsparede loyalitetspoint. Vi glæder os til at starte rejsen sammen med Norwegian,” siger Petter A. Stordalen, ejer og grundlægger af Strawberry (tidligere Nordic Choice Hotels).

Både Norwegian og Strawberry har omkring 7,5 millioner medlemmer i sine respektive loyalitetsprogrammer i Norden. Flere detaljer om selskabet og loyalitetsvalutaen vil blive offentliggjort ved lanceringen senere i år. De to eksisterende loyalitetsprogrammer, Norwegian Reward og Strawberrys loyalitetsprogram, videreføres med deres respektive medlemsfordele og vil fortsat være ejet af henholdsvis Norwegian og Strawberry.

For yderligere information:

Esben Tuman
Kommunikationsdirektør i Norwegian
esben.tuman@norwegian.com / +47 905 08 400

Bettina Flatland
Kommunikationsdirektør i Strawberry
bettina.flatland@strawberry.no / +47 975 98 000

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian