Gå til indhold
Norwegian med over to millioner passagerer i oktober

Pressemeddelelse -

Norwegian med over to millioner passagerer i oktober

Norwegian havde 2,1 millioner passagerer og en belægning på 86,1 procent i oktober. Efterspørgslen på flyrejser var særligt højt i efterårsferieugerne i Norden, hvor mange fløj til destinationer på tværs af Europa. Regulariteten var høj, og 99,4 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført.

”Vi er meget tilfredse med trafiktallene for oktober. Mange nordiske rejsende benyttede efterårsferien til at forlænge sommersæsonen med turer til vores mange populære strand- og storbyrejsemål over hele Skandinavien og Europa. Jeg er særligt glad for, at vi har reduceret vores CO2-aftryk med fire procent sammenlignet med samme periode sidste år takket være mere moderne fly og brug af ny teknologi, når vi navigerer i luften,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 2.066.296 passagerer i oktober, hvilket er 10 procent mere end samme måned sidste år. Kapaciteten (ASK) var 3.115 millioner sædekilometer, mens faktisk passagertrafik (RPK) var 2.683 millioner sædekilometer. I oktober havde Norwegian i gennemsnit 78 fly i drift, og 99,4 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, målt som andel afgange inden for 15 minutter efter ordinær tid, var i august på 85,0 procent. 98 procent af alle flyvninger landede alligevel til opsat tid eller op til én time senere.

Godt forberedt på vintersæsonen
”Vi fremlagde for nylig vores finansielle resultat for det, som har været det næst stærkeste kvartal i Norwegians 21-årige historie. Vi er godt forberedt på den roligere vintersæson med blandt andet reduceret kapacitet og fordelagtige hedging-positioner på brændstof. Billetsalget for jul og nytår er solidt både på indenrigs og til vores europæiske rejsemål, og jeg vil gerne takke det stigende antal nordiske rejsende, som vælger at flyve med os på sine fritids- og forretningsrejser,” siger Geir Karlsen.

Norwegian underskrev for nylig en aftale med TUI, en af Europas førende charteroperatører, om at levere flyrejser fra Norge, Sverige og Danmark til destinationer i Europa. Selv om booking af flybilletter har aftaget noget, i takt med sæsonvariationer i efterspørgslen, er billetsalget for de kommende måneder fortsat godt i forhold til både fritids- og forretningsrejser.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian