Gå til indhold
 Norwegian med det højeste antal passagerer i år

Pressemeddelelse -

Norwegian med det højeste antal passagerer i år

Norwegian havde over to millioner passagerer i juni, hvilket er det højeste antal rejsende siden juli 2022. Belægningen var på 86 procent. Antallet af bookinger for sommeren er positive, ligesom det ser positivt ud, når Norwegian kigger på efterspørgslen efter flyrejser i august og september.

”Jeg er glad for, at vi i juni kunne byde mere end to millioner passagerer velkommen om bord på vores fly. Dette er det højeste antal, der har fløjet med os i år. Nu ser vi frem til at tage imod endnu flere passagerer i juli, som er den travleste rejsemåned på året,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 2.026.413 passagerer i juni, hvilket er 5 procent mere end samme måned sidste år. Kapaciteten (ASK) var 3.130 millioner sædekilometer, mens faktisk passagertrafik (RPK) var 2.686 millioner sædekilometer. I juni havde Norwegian i gennemsnit 78 fly i drift, og 99,6 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, målt som andel af afgange inden for 15 minutter efter den ordinære rutetid, var i juni 76,4 procent. 95,5 procent af alle flyvninger landede alligevel til opsat rutetid eller inden for én time senere.

Kapaciteten i juni var den højeste indtil videre i år, og den vil fortsætte med at stige i juli. Udfordringen med trafikafviklingen i Københavns Lufthavn, som påvirkede driften i juni, er forbedret. Norwegian blev i maj kåret til Europas mest punktlige flyselskab af analyseselskabet Cirium.

”Til trods for, at driften blev påvirket af udfordringer med trafikreguleringen, specielt i Danmark og Frankrig, var punktligheden, som målt ved ankomst inden for 60 minutter af den opsatte rutetid, tilfredsstillende i juni. Det viser vores evne til at levere solid drift; også under krævende forudsætninger. Selvom efterspørgslen på flyrejser har været stærk, har vi stadig ledige sæder til spontane rejsende, som overvejer at flyve med os til varme og solrige himmelstrøg i sommerferien,” siger Geir Karlsen.

Bookingudsigterne for august og september er positive, og Norwegian fortsætter med at styrke sin position som førende nordisk flyselskab. Forrige måned offentliggjorde Norwegian etableringen af et fælles selskab sammen med Strawberry, tidligere Nordic Choice Hotels. Målet er at give medlemmer af forskellige loyalitetsprogrammer større valgmuligheder end i dag. Selskabet vil skabe en fælles ”loyalitetsvaluta” og platform, hvor medlemmer kan tjene og bruge point på tværs. Derudover vil andre loyalitetsprogrammer inviteres ind i samarbejdet. Norwegian og Strawberry vil have ligeværdigt ejerskab i det nye selskab. Norwegian og Strawberry har til sammen omkring 7,5 millioner medlemmer i deres loyalitetsprogrammer i Norden. Flere detaljer om selskabet og loyalitetsvalutaen vil blive offentliggjort ved lanceringen senere i år.

Emner


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian