Gå til indhold
 Norwegian med 2,1 millioner passagerer i august

Pressemeddelelse -

Norwegian med 2,1 millioner passagerer i august

Norwegian havde 2,1 millioner passagerer og en belægning på 85,2 procent i august. Regulariteten var særlig høj, og 99,6 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Ekstra fly og besætning blev sat ind for at sikre, at de rejsende kom frem; også under krævende forhold forårsaget af stormen ”Hans” og problemerne med flytrafikken i Storbritannien.

”Trafiktallene for denne måned er gode. Med efteråret som kommer, ser vi, at der fortsat er mange, som ønsker at flyve til vores populære destinationer samtidig med, at de forretningsrejsende vender tilbage efter sommeren. Efterårets salgskampagne er blevet taget godt i mod og bookingerne for de næste måneder fortsætter med at være positive,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 2.141.613 passagerer i august, hvilket er 7 procent mere end samme måned sidste år. Kapaciteten (ASK) var 3.527 millioner sædekilometer, mens faktisk passagertrafik (RPK) var 3.006 millioner sædekilometer. I august havde Norwegian i gennemsnit 80 fly i drift, og 99,6 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Driften blev påvirket af tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannien den 28. august, hvilket førte til store forsinkelser og forårsagede 40 procent af alle aflysningerne denne måned. Punktligheden, målt på andel af afgange inden for 15 minutter efter ordinær tid, var i august på 82,4 procent. 98,0 procent af alle flyvninger landede alligevel til opsat tid eller inden for én time senere, hvilket er det højeste niveau ind til videre i år.

”Driften blev denne måned påvirket af uforudsete hændelser som stormen ”Hans” i Skandinavien og tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannien. Jeg er glad for, at vi kunne sætte ekstra flyvninger ind fra Oslo til Bergen og Trondhjem for at hjælpe de rejsende med at nå frem og også kunne indsætte ekstra fly og besætning således, at vi kunne tilbyde nye afgange næste dag for alle de passagerer, som blev berørt af udfordringerne i Storbritannien,” siger Geir Karlsen.

Solid drift og positive bookingudsigt
Bookingudsigten for efteråret fortsætter med at være positiv for Norwegian. Kapaciteten er justeret for at møde sæsonvariationer i efterspørgslen i vinterhalvåret. Norwegian sætter billetter til salg for sommerprogrammet 2024 i næste uge, og flere ruter til nye rejsemål vil blive annonceret i november.

”Udover de gode takter omkring bookingsituationen, særligt til populære feriemål og på vores indenrigsruter, sker der meget positivt for Norwegian for tiden. Samarbejdet med Strawberry vil give flere valgmuligheder for vores passagerer. Samtidig viser aftalen med forsvarssektoren i Norge, at Norwegian har et attraktivt produkt. Vi er imidlertid bekymret for en stigning i afgiftsniveauet i norske lufthavne og den negative effekt, som dette vil have for vores kunder,” siger Geir Karlsen.

Emner


Norwegian

Norwegian er et af Nordens største flyselskaber og et af Europas førende lavprisselskaber med omkring 4500 ansatte. Selskabet tilbyder et omfattende rutenetværk mellem de nordiske lande og destinationer i Europa.

Siden opstarten i 2002 har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian. Norwegians ambition har altid været at tilbyde flybilletter til gode priser og sikre passagerer mere valgfrihed på rejsen.

Norwegian er en drivkraft bag bæredygtige løsninger og grøn omstilling i luftfarten. Selskabet har som mål at reducere sit CO2-udslip med 45 procent inden 2030. Derfor fornyer Norwegian flyflåden, fremmer bæredygtigt flybrændstof, reducerer og genvinder affald og bruger vejr- og vinddata for mere effektive flyvninger, som sparer brændstof. Norwegian ønsker at være det mest bæredygtige valg for passagererne.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian