Gå til indhold
Norwegian hårdt ramt af COVID-19: 71 procent færre passagerer, 8000 ansatte hjemsendt og 140 fly er parkeret

Pressemeddelelse -

Norwegian hårdt ramt af COVID-19: 71 procent færre passagerer, 8000 ansatte hjemsendt og 140 fly er parkeret

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Myndighedernes strenge rejserestriktioner og efterfølgende svigt i efterspørgslen tvang Norwegian til at parkere 140 fly og hjemsende cirka 8000 ansatte. I andet kvartal havde Norwegian blot 7-8 fly i drift på indenrigsruter i Norge. Efter en vellykket omstruktureringsproces fik selskabet adgang til den lånegaranti på tre milliarder norske kroner, som den norske stat stillede.

- Ved indgangen til 2020 forventede vi et positivt resultat og den bedste sommer nogensinde takket været vellykkede omkostningsbesparende initiativer og en mere effektiv drift. Så blev vi ramt af COVID-19, og efterspørgslen efter billetter stoppede bogstaveligt talt helt op fra den ene dag til den anden på grund af myndighedspålagte rejserestriktioner og rejseanbefalinger over hele verden. De seneste måneder har vi arbejdet utrætteligt for at sørge for, at vi kommer ud af krisen som et stærkere selskab, der er godt positioneret i den fremtidige konkurrence. Kreditorer, obligationsejere og aktionærer har givet os støtte og tillid til vejen videre. Vores kunder udtrykker også stærk støtte. Det er jeg meget taknemmelig for. Samtidig er jeg stolt over alle vores ”Red Nose Warriors”, der holder modet oppe og hver dag arbejder hårdt for vores kunder”, siger koncernchef Jacob Schram.

I løbet af årets første seks måneder rejste 5,31 millioner kunder med Norwegian mod 18,1 millioner i samme periode sidste år. Kapaciteten (ASK) faldt med 69 procent og passagertrafikken (RPK) faldt med 72 procent. Belægningsgraden var på 78,2 procent, et fald på 6,5 procentpoint sammenlignet med første halvår 2019. Både belægningsgraden og kapaciteten er justeret i henhold til norske myndigheders krav om blokerede midtersæder på indenrigsruter i Norge i andet kvartal 2020.

Punktligheden var 87,2 procent, en forbedring på 7,3 procentpoint sammenlignet med første halvår 2019.

Stor usikkerhed for fremover

Den første juli genåbnede Norwegian 76 ruter, satte yderligere 12 fly i trafik og hentede mere end 600 ansatte tilbage til arbejde. Markedet er fortsat meget usikkert, hovedsageligt på grund af stadig ændrede rejsevejledninger fra myndigheder i hele Europa. Ændringer i rejsevejledninger har umiddelbar effekt på efterspørgslen. Selskabet vil fortsat justere ruteprogrammet i forhold til efterspørgslen og myndighedernes rejsevejledninger i den kommende tid.

- COVID19-krisen har ramt luftfarten og rejsebranchen særligt hårdt, og de fleste selskaber har brug for støtte fra staterne for at overleve. Vi kan se, at vores nærmeste konkurrenter modtager betydeligt likviditetsstøtte fra sine stater, fordi luftfart udgør kritisk infrastruktur. Vi er taknemmelige for lånegarantien fra den norske regering, som vi har arbejdet hårdt for at få adgang til. Sådan som markedsforholdene er nu, er det ikke nok til at få os igennem krisen, siger Schram.

Emner


Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian