Gå til indhold
Norwegian genoptager ruten mellem Aalborg og København

Pressemeddelelse -

Norwegian genoptager ruten mellem Aalborg og København

Efter tre måneders pause genoptager Norwegian fra 1. juli flyvninger mellem Aalborg og København, der er Danmarks største indenrigsrute.

Det er den første rute, som Norwegian annoncerer uden for Norge, siden COVID-19 pandemien for tre måneder siden lukkede ned for stort set al global luftfart. Norwegian har flere år i træk været det største flyselskab på ruten.

- Vi er glade for igen at kunne byde vores kunder velkommen ombord på vores rute mellem Aalborg og København. Vi fået rigtigt mange henvendelser fra kunder, der ville høre, hvornår vi kom tilbage. Det sætter vi rigtig stor pris på, for det viser, at folk værdsætter vores gode produkt, service og selvfølgelig gode priser, som vi er kendte for, siger Magnus Maursund, Senior Vice President Commercial Short Haul i Norwegian.

Fakta om flyvningerne

  • Norwegian starter flyvningerne den 1. juli og er planlagt med tre daglige afgange fra mandag til fredag, 2x AAL-CPH og 1x CPH-AAL om lørdagen samt 2x AAL-CPH og 3x CPH-AAL om søndagen.
  • Billetpriser starter i introperioden fra 299,- kroner.
  • Ruten beflyves med Norwegians nye, komfortable og mere brændstofeffektive Boeing 737-jetfly.

Sundhed og sikkerhed ombord
Norwegians kunders og personales sikkerhed og sundhed har højeste prioritet. For at minimere risikoen for smitte ombord har Norwegian indført en række smitteværnstiltag:

  • Rejsende, som er seks år eller ældre, skal benytte mundbind, når de rejser med os, sådan som det er anbefalet af europæiske luftfartsmyndigheder. Med mundbind bidrager man til at gøre rejsen tryggere, både for sig selv og for sine medpassagerer.
  • Passagerer bedes holde afstand under boarding og deboarding.
  • Passagerer bliver fordelt i kabinen, så de sidder med størst mulig afstand. Midtersæderne er de sidste, der tages i brug. Passagerer, der rejser sammen, vil blive placeret ved siden af hinanden.
  • Der er ingen servering om bord for at mindske kontakte mellem vores rejsende og vores ansatte.
  • Flyene desinficeres grundigt i henhold til strenge retningslinjer, og vi har ekstra fokus på kontaktpunkter om bord. Dermed minimeres risikoen for både passagerer og kabinepersonale.
  • Alle Norwegians fly er udstyret med avanceret luftfiltrering, der fjerner så godt som alle mikropartikler i luften, også bakterier og virus. Samme teknologi anvendes på sygehuses operationsstuer. Luften i kabinen renses hvert tredje til fjerde minut, sådan at vores kunder kan følge sig trygge, når de rejser med Norwegian.
  • Undersøgelser viser, at risikoen for at blive smittet ombord er lav. Skulle der opstå mistanke om smitte om bord, er der rutiner og udstyr på plads for at kunne håndtere det.


Yderligere information for medier:

Kommunikationschef Andreas Hjørnholm
Tlf. +45 26570767
E-mail: andreas.hjoernholm@norwegian.com

Emner


Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian