Gå til indhold
Norwegian flyver nødhjælp for UNICEF fra København til Etiopien

Pressemeddelelse -

Norwegian flyver nødhjælp for UNICEF fra København til Etiopien

I dag sætter årets vigtigste flyvning kurs mod det tørkeramte Etiopien. Dermed er UNICEF’s og Norwegians fælles “Fyld et fly”-aktion tilbage på vingerne for sjette gang. I år er Norwegians fly lastet med nødhjælp til børn, der er ramt af den værste sultkatastrofe i regionen i 40 år.

Det er sjette gang, Norwegian og UNICEF sender et fly med nødhjælp til et kriseramt område. I år går turen til børn, der er ramt af sult- og tørkekatastrofen i Etiopien. Norwegians nyeste 737 MAX 8-fly blev i dagens tidlige morgentimer lastet i Københavns Lufthavn med 10 ton nødhjælp fra UNICEFs lager i Københavns Nordhavn, som er verdens største nødhjælpslager.

- Endelig kan vi igen fylde et fly med nødhjælp sammen med UNICEF. Jeg er meget glad for, at vi kan bidrage til at få endnu mere direkte nødhjælp fra til børn i Etiopien, og at vi dermed også er med til at rette opmærksomheden mod en af verdens største kriser, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Internt engagement driver samarbejdet

Norwegian stiller fly, besætning og nøgleansatte til disposition for UNICEF til denne opgave.

- Takket være den fantastiske indsats fra de ansatte i Norwegian kan vi fylde et helt nyt fly med medicinsk udstyr og anden nødhjælp. Det betyder meget at have de ansatte med som så vigtige støtter, siger generalsekretær Camilla Viken for UNICEF i Norge.

Samarbejdet mellem Norwegian og UNICEF rækker mere end 15 end 15 år tilbage i tid.

- Partnerskabet med UNICEF skaber et stort engagement internt i Norwegian, og vi kan se, at vores bidrag gør en forskel. Det er meningsfuldt at bidrage der, hvor vi som flyselskab faktisk kan hjælpe. Gennem indsamlingsaktioner fra ansatte, donationer fra kunder og humanitære aktioner, har vi sammen bidraget til at give børn i hele verden bedre levevilkår, siger Karlsen.

Om katastrofen i Etiopien

Befolkningen på Afrikas Horn oplever nu den værste tørke i 40 år. Fem regnsæsoner er udeblevet og den sjette er i fare for også at udeblive. Mere end 20 millioner børn har akut brug for humanitær hjælp i regionen.

- I en verden med stadig mere komplekse, omfattende og hyppige kriser, er det vigtigere end nogensinde at nå frem med livreddende hjælp til sårbare samfund, siger direktør for UNICEF’s Supply Division, Etleva Kadilli.

- UNICEF samarbejder med Norwegian om et “Fyld et fly”-aktion, der leverer produkter til Etiopien fra vores globale nødhjælpslager i København. Lasten består blandt andet af medicin, sundhedspakker og jordmoderudstyr. Alle børn fortjener adgang til grundlæggende forsyninger, og med denne forsendelse vil sundhedstjenesten kunne tilbyde kritisk omsorg til børn og deres familier, siger hun.

Om samarbejdet mellem Norwegian og UNICEF

Norwegian har været en af UNICEF Norges hovedpartnere siden 2007, og engagementet både blandt ansatte og selskabets kunder er bygget op over mange år. Forskellige aktiviteter for at samle penge ind og frivillige indsatser i forbindelse med “fyld et fly”-aktioner har sikret hjælp til hundredtusindvis af børn.

Blandt andet har ansatte løbet New York Marathon og har på eget initiativ indsamlet flere tusind dollars til UNICEF, mens andre strikker sokker og luffer for at samle penge ind til UNICEF. Senere i år vil omkring 100 Norwegian-ansatte deltage i et motionsløb i Oslo til støtte, og som julegave fra Norwegian og alle de ansatte gives pengestøtte til UNICEF fremfor firmajulegaver internt i selskabet.

Siden partnerskabet blev etableret, har Norwegian og selskabets kunder indsamlet mere end 50 millioner norske kroner til UNICEF. Selskabets kunder kan vælge at donere et beløb til UNICEF, når de køber flybilletter via Norwegians hjemmeside.

Geir Karlsen, konsernchef i Norwegian, og direktør for børns rettigheder i UNICEF, Kristin Oudmayer, er begge med på flyvningen til Etiopien.

Flyet lastes i Københavns Lufthavn med 10 tons nødhjælp fra UNICEF's hovedlager i Nordhavn i København.


Veronica Juliussen er kabineansat og UNICEF-ambassadør i Norwegian.

Emner


Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser. Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart. I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050. Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian