Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Norwegian aflyser 85 procent af sine flyvninger og hjemsender cirka 7300 medarbejdere

På grund af svigtende efterspørgsel og rejserestriktioner over hele verden som følge af COVID-19-situationen, vil Norwegian gradvist aflyse størstedelen af sine afgange og sende næsten alle ansatte hjem.

- Luftfarten står overfor en ekstraordinær krise, hvor også vi i Norwegian må sætte størstedelen af vores fly på jorden og hjemsende en stor andel af vores kolleger. Adskillige regeringer i Europa har allerede sagt, at de vil gøre, hvad de kan for at sikre, at deres flyselskaber kan fortsætte med at flyve, når samfundene vender tilbage til et normalt liv. Vi sætter pris på, at de norske myndigheder har udtalt, at de vil gøre det, der er nødvendigt for at sikre norsk luftfart, sådan at vigtig infrastruktur og titusindvis af arbejdspladser kan opretholdes, siger Norwegian koncernchef Jacob Schram.

Norwegian har allerede aflyst et stort antal afgange og hovedprioriteten i denne uge er at opretholde så mange planlagte flyvninger som muligt for at sikre, at kunderne kan komme hjem. Kunder, der er berørte af ruteændringer eller aflysninger, vil blive kontaktet af Norwegian på SMS og e-mail.

- Vi forstår, at denne ekstraordinære situation er frustrerende og en belastning for vores kunder. Jeg kan forsikre alle om, at vi arbejder døgnet rundt og gør alt, hvad vi kan, for at tage vare på alle så godt som muligt.

Som følge af, at de fleste af selskabets fly parkeres, må Norwegian desværre hjemsende omkring 7300 medarbejdere. Hjemsendelsesreglerne varierer fra land til land, og Norwegian har allerede påbegyndt konstruktive samtaler med repræsentanter for fagforeningerne og andre ansatte i alle lande, hvor Norwegian driver virksomhed.

- Det er virkeligt med tungt hjerte, at vi nu må hjemsende cirka 7300 af vores kolleger, men vi har desværre ikke noget valg. Jeg vil alligevel understrege, at dette er midlertidigt, for når verden vender tilbage til normalen, er det selvfølgelig mit mål at få vores kolleger tilbage, siger Schram.


Norwegians ruteændringer

  • Flere tusind afgange er allerede aflyst.
  • Fra og med 21. marts vil selskabet hovedsageligt flyve med reduceret kapacitet mellem de nordiske hovedstæder og på norske indenrigsruter. Nogle europæiske ruter vil også blive opretholdt. Alle interkontinentale flyvninger aflyses med undtagelse af ruterne fra Skandinavien til Thailand, som flyves indtil vintersæsonen slutter i slutningen af marts.
  • Alle afgange, der opretholdes, er kan bookes på norwegian.com.-Et begrænset ruteudbud bliver opretholdt, i hvert fald frem til 17. april, men afhænge af vurderinger af ændringer i efterspørgsel og rejserestriktioner.Norwegian vil opdatere kunder, finansmarkedet og medierne, så snart de nye ændringer er implementeret.


Ændringer med start 25. marts (Ruter, der berører Danmark, er markeret med kursiv)

Norge:

  • Oslo - Bergen/Stavanger/Trondheim: 4 daglige afgange
  • Oslo - Ålesund/Bodø/Evenes/Tromsø: 2 daglige afgange
  • Oslo -Alta/Kirkenes: 1 daglig afgang
  • OSL - Haugesund/Kristiansand/Molde: 1 daglig afgang
  • Oslo - Svalbard: 3 daglige afgange
  • Oslo -Stockholm/København: 2 daglige afgange
  • Oslo - Helsinki: 4 ugentlige afgange
  • Stavanger – Bergen: 1 daglig afgang
  • Bergen – Trondheim: 1 daglig afgang


Sverige:

  • Stockholm - Kiruna: 4 ugentlige afgange
  • Stockholm - Luleo/Umeo: 2 ugentlige afgange
  • Stockholm - Helsinki: 2 daglige afgange
  • Stockholm – København: 2 daglige afgange

Danmark:

  • København - Oslo: 2 daglige afgange


Finland:

  • Helsinki - Kittelä: 6 ugentlige afgange
  • Helsinki - Oulu: 1 daglig afgang
  • Helsinki - Rovaniemi: 1 daglig afgang

Emner


Norwegian

Norwegian er et af de største lavprisselskaber i verden med over 36 millioner rejsende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, USA og Sydamerika. Norwegian har næsten 11.000 medarbejdere og en moderne og mere miljøvenlig flyflåde på omkring 160 fly. Norwegian er i seks gange i træk fra 2013-2018 blevet kåret til "Europas bedste lavprisselskab" og fem gange i træk fra 2015-2019 blevet kåret til "Verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter" af flypassagerer, der har stemt til det anerkendte SkyTrax World Airline Awards. Norwegian er to gange udnævnt som det mest brændstofeffektive flyselskab på transatlantiske flyvninger af International Council on Clean Transportation (ICCT).

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakt

Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian-koncernen er et førende nordisk luftfartsselskab med hovedkontor i Fornebu uden for Oslo i Norge. Selskabet har over 8.200 ansatte og ejer to af de førende flyselskaber i Norden: Norwegian Air Shuttle og Widerøe's Flyveselskap. Widerøe blev opkøbt af Norwegian i 2024 med et formål om at gøre det endnu nemmere at rejse på tværs af de to flyselskabers netværk.

Norwegian Air Shuttle, det største norske flyselskab med omkring 4.700 ansatte, tilbyder et omfattende rutenetværk, der forbinder de nordiske lande med et bredt udvalg af europæiske destinationer. I 2023 transporterede Norwegian over 20 millioner passagerer og havde en flåde på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøe's Flyveselskap, Norges ældste flyselskab, er Skandinaviens største regionale flyselskab. Flyselskabet har mere end 3.500 ansatte. Widerøe opererer hovedsageligt lufthavne med korte landingsbaner i de norske landdistrikter og driver flere statslige kontraktruter (PSO-ruter) ud over sit eget kommercielle netværk. I 2023 havde flyselskabet 3,3 millioner passagerer og en flåde på 48 fly, herunder 45 Bombardier Dash 8-fly og tre Embraer E190-E2-fly. Widerøe Ground Handling leverer ground handling-tjenester i 41 norske lufthavne.

I Norwegian-koncernen er bæredygtighed en hovedprioritet, og koncernen har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen fra sine aktiviteter betydeligt. Blandt de mange initiativer, er det mest bemærkelsesværdige, investeringen i produktion og brug af fossilfrit flybrændstof (SAF). Norwegian stræber efter at blive det bæredygtige valg for sine passagerer og bidrager aktivt til omstillingen af luftfartsindustrien.

Norwegian