Open skies
Få vores nyheder på mail

Har du også allerede Game of Thrones abstinenser? Nu kan du besøge stederne, hvor serien er filmet

Pressemeddelelse   •   Jun 04, 2019 09:00 CEST

Foto: Helen Sloan, HBO Nordic

Vil du se den rigtige by, som blev brugt som King’s Landing, opleve Water Gardens i Dorne, eller kløften, hvor Brienne af Tarth kæmpede mod The Hound? Game of Thrones (GoT) er måske slut, men du kan stadig opleve de eventyrlige steder, hvor serien er optaget - med Norwegian.

Nord-Irland
Med sit dramatiske landskab og naturlige skønhed, var Nord-Irland en vigtig location for meget af GoT-handlingen i Westeros og Essos. Cirka 80 prosent af serien blev faktisk filmet i Belfast Titanic Studios eller andre steder i Belfast-regionen. Højdepunkterne inkluderer:

Dark Hedges

Den skumle Dark Hedges-tunnel nær Armoy, County Antrim. Foto: Colin Park – Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Den skumle Dark Hedges-tunnel nær Armoy, County Antrim. Foto: Colin Park – Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

En af de mest populære filmlokationer, som GoT-fans kan besøge, er Dark Hedges, en allé af bøgetrær, der danner en tunnel i Antrim. Seværdigheden ligner noget fra Brødrene Grimms eventyr og havde en fremtrædende plads som Kings Road i anden sæson, da Arya Stark flygtede fra King’s Landing forklædt som en dreng.

Castle Ward

Besøg Winterfells første hjem, Castle Ward. Foto: Ardfern – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Kan du huske, da Robert Baratheon gik over for at bede Ned Stark være Hand of the King? Måske genkender man det ikke umiddelbart på billedet, men Castle Ward i County Down blev brugt som Winterfell Castle, Stark-familiens højborg. .

Med de smukke lyngheder, skovene og strandene er der mere end rigeligt at opdage af The Seven Kingdoms blandt Nord-Irlands cirka 25 GoT-filmlocations.

Dunluce Castle blev brugt som Castle Greyjoy. Foto: Alex Ranaldi – Flickr / CC BY-SA 2.0

Sådan kommer du afsted: Du kan flyve til Dublin, leje en bil og tage på road trip for at krydse så mange GoT-locations af på listen som muligt, for eksempel Dunluce Castle i County Antrim (også kendt som Castle Greyjoy) og Downhill Beach i County Londonderry, stedet hvor «The Seven» blev brændt.

Hvis du foretrækker, at andre kører, hvorfor så ikke bestille en tur? Denne Game of Thrones-dagstur tager dig med fra Dublin til Dark Hedges, Ballintoy Harbour, et andet populært GoT-landemærke, og til spektakulære Giant’s Causeway (en uforglemmelig del af enhver tur til Emerald Isle).

Island

Kirkjufell-fjeldet på Snæfellsnes-halvøen er én af Islands mange baggrundsscener i Game of Thrones.

Med sit dramatiske landskab var Island et perfekt sted at skildre det brutale liv nord for muren. Det vinterlige landskab passer perfekt til Wildlings, White Walkers og krager.

Helt siden vi fik de første glimt af Islands spektakulære landskab i seriens sæson to, har landet oplevet en stor stigning i GoT-turisme. Flere og flere fans rejser nordover for se de mange fantastiske indspilningssteder.

Besøg Islands Grjótagjá-hule og genskab Jon Snow og Ygrittes romantiske øjeblik. Foto: Ron Kroetz – Flickr / CC BY-ND 2.0

Sådan et sted er Grjótagjá-hulen, hvor Jon Snow og Ygritte nød et romantisk øjeblik sammen i vandet og svor hinanden troskab, selvom Snow i øvrigt senere brød sit løfte.

Andre islandske GoT-landemærker omfatter Almannagjá-kløften, også kendt som passagen til The Bloody Gate i Eyrie, Dimmuborgir-lavaområderne, hvor Mance Rayder slog lejr i tredje sæson, Myvatn-søen, hvor The Night’s Watchmen blev angrebet af White Walkers, og Þingvellir-nationalpark, som var location for et utal af scener.

Tag en tur til Þingvellir nationalpark på Island for at få et glimt af området «Beyond the Wall».

For at komme dertil, flyver du til Reykjavik. Hvis du reiser til Island om sommeren, anbefaler vi å leje en bil for at kunne udforske de mange Game of Thrones-locations på egenhånd. Husk at tage dig tid til at opleve de andre spektakulære attrationer som ‘landet af is og ild’ har at tilbyde.

Hvis du rejser til Island om vinteren, er det bedre at lade eksperterne køre, fordi vejene kan være farlige på grund af stærk vind og dårlig sigte. Island tilbyder flere guidede GoT-turer.

Selv om du ikke er Game of Thrones-fan, så bør Island alligevel være på din rejseliste. Landet har meget at byde på året rundt med sine dampende vulkaner, kolossale fjorde, boblende varme kilder og kulsorte strande.

Kroatien

Dubrovnik er en af de vigtigste filmsteder for mange centrale scener i King’s Landing.

Man har brug for en helt særlig by for at skildre hovedstaden i The Seven Kingdoms, King's Landing, og der findes få bedre filmlocations i verden end den smukke by Dubrovnik. Indenfor bymurerne blandt terracotta-tagene fandt meget GoT-dramatik sted, fra forræderi og halshugning til den offentlige ydmygelsen af Cersei, der som bekendt blev ledt af The High Sparrow.

Jesuittrappen i Dubrovnik optræder ofte i serien. Her er Cersei Lannister på vej til sin far, Tywin Lannister. © Macall B Polay, HBO Nordic

Heldigvis er det ikke så dramatisk her i virkeligheden. Dubrovnik står på UNESCOs verdensarvsliste og er fuld af elegante kirker, paladser og fæstninger (for eksempel Minceta-tårnet, som blev brugt som House of the Undying, hvor Daenerys kæmpede for at få sine drager tilbage).

Minceta-tårnet, også kendt som House of the Undying. Foto: Kigsz – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Det finnes flere Game of Thrones-locations spredt over hele Kroatien. Split (Meereen) og Šibenik (Braavos) er begge et besøg værd. Sidstnævnte nås med en kort køretur fra Split. Mens du er i Split kan du tage en Game of Thrones-tur, som fører dig til mange filmlocations, inklusiv kældrene i Diocletian’s Palace, hvor Daenerys holdte sine drager i femte sæson.

Malta

Maltas Mdina blev brugt som det oprindelige filmsted for King’s Landing.

Vidste du, at det oprindelige filmsted for King’s Landing var den ældgamle by Mdina på Malta? Øens fort blev brugt som The Red Keep. Mdina Gate er den gamle bys hovedindgang, hvor  Cat og Ned sagde farvel for sidste gang.

Klippeformationen, kendt som Azurvinduet på Maltas naboø Gozo, var location for Khal Drogo og Daenerys Targaryens bryllup. Desværre blev den ikoniske klippebue ødelagt af kraftigt stormvejr i 2017.

Mens du er på Malta, kan du besøge de forhistoriske templer, vandre rundt de honningfarvede gader i Valetta og tage en dukkert i den fantastiske blå lagune i Comino. Den bedste måde at rejse rundt på Malta er med bil.

Marokko

Marokkos Aït Benhaddou er tidligere brugt i et utal af Hollywoodfilm, så vel som i Game of Thrones.

En lille middelalderby i det sydvestlige Marokko er en af de mest ikoniske seværdigheder i verden. UNESCO-beskyttede Aït Benhaddou har dannet baggrund for et utal af Hollywoodfilm, fx de klassiske actionfilm The Mummy (1999) og Gladiator (2000). Byen blev også brugt som slavebyen Yunkai i Game of Thrones, hvor Daenerys Targaryen frigjorde slaverne.

Kan du genkende byen Yunkai? Foto: Abdel Charaf – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Bestil din flyrejse til Marrakech eller Agadir og kør til denne pittoreske by, eller tag på en guidet dagstur fra Marrakech.

Skotland

Skotlands berømte Doune Castle fra Winterfell-festscenen. Foto: Andrew Shiva – Wikipedia / CC BY-SA 4.0

Doune Castle nær Stirling er et berømt indspilningssted og er blevet brugt tidligere i blandt andet Monty Python & The Holy Grail og i dramaserien Outlander. Men GoT-fans vil genkende stedet fra helt tilbage til pilotepisoden, hvor King Robert Baratheon og hans følge ankommer til fæstningen til en overdådig festmiddag på Winterfell.

For at se stedet med egne øjne, kan du flyve til Edinburgh med Norwegian og bestille plass på denne 9-timers Castles & Lochs-turen. Du kan besøge Doune Castle og andre historiske slotte og søer i det naturskønne Western Highlands.

Spania

Med sine udførlige mauriske paladser, eventyrhaver og store middelalderslotte var de spanske byer Girona, Sevilla og Osuna (og landskapet mellem byerne) perfekte filmlocations for Game of Thrones.

Højdepunkterne:

Bardenas Reales

Besøg hestekrigernes hjemsted i Bardenas Reales. Foto: Flipao – Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Flyv til Bilbao eller Barcelona og lej en bil for at besøge Navarra, hvor du kan sørge over Khal Drogo i Bardenas Reales nationalpark. Denne fascinerende region har et måneagtig landskap og blev brugt til at filme store dele af Dothraki-havet (hvor Khalasar-hestekrigerne har hjemme).

Emilia Clarke som Daenerys i Dothraki-hjemlandet, også kendt som Bardenas Reales-naturpark i Spanien. © Paul Schiraldi, HBO Nordic.

Den 42.000 hektar store park er kendt som Spaniens ‘badlands’ og er lavet af ler, kridt og sandsten, som over århundreder er formet af vand og vind. Som en af de få ørkener i Europa, er Bardenas Reales bestemt et besøg værd.

Gaztelugatxe-øen er Daenerys’ hjem, Dragonstone. Foto: Stefano Avolio – Flickr / BY-SA 2.0

Hvis du vælger at flyve til Bilbao, så husk at planlægge nok tid til en tur til Gaztelugatxe-øen lige ved Biscay-bugten, hvor du finder Dragonstone – Daenerys Targaryens forfædres hjemsted.

Sevilla

Sevillas 700 år gamle palads som Water Gardens i Dorne. Foto: Gary Campbell-Hall – Flickr / CC BY 2.0

I hjertet af Sevilla ligger Real Alcázar, som er et UNESCO-verdensarvssted og et favoritsted for GoT-fans. Det smukke 700 år gamle andalusiske palads blev brugt som Water Gardens i Dorne, House Martell fra Sunspears hjemsted i sæson 5.

Ser Bronn infiltrerer Water Gardens i Dorne i femte sæson, som blev filmet på Real Alcázar i Sevilla. © HBO Nordic.

Med over tusind års historie, som går tilbage til mauriske tider, er dette overdådigt udsmykkede palads kendt som den ældste kongelige residens, som fortsat er i brug i Europa.

Norwegian flyver til forskjellige lufthavne i Spanien, og fra Málaga kan du rejse rundt i Sydspanien med bil og besøge Real Alcázar i Sevilla, samt den romerske bro Córdoba, som blev brugt som den lange bro i Volantis, og Almería, hvor du finder dele af Dothraki-havet og Meereen.

Besøk Puente Romano-broen i Córdoba, også kjent som Long Bridge of Volantis Foto: Jorge Garcia, Vila Seca (Tarragona), Spania – Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Norwegian

Norwegian er det femtestørste lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Singapore, Caribien, USA og Sydamerika. Norwegian har en flyflåde på omkring 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år og er blandt de mest moderne og miljøvenlige flyselskaber i verden. Norwegian er blevet kåret til det mest miljøvenlige transatlantiske flyselskab af The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 er Norwegian blevet kåret til verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter, ifølge de passagerer der har stemt til anerkendte SkyTrax World Airline Awards. For sjette år i træk er Norwegian også blevet kåret til Europas beste lavprisselskab af SkyTrax. Norwegian har cirka 11.000 dedikerede medarbejdere.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.