Gå til indhold
COVID-19 påvirker fortsat Norwegians trafiktal i november

Pressemeddelelse -

COVID-19 påvirker fortsat Norwegians trafiktal i november

Norwegians trafiktal for november er kraftigt påvirkede af lavere efterspørgsel som følge af rejserestriktionerne i Europa. Bookingerne op mod jul viser en positiv tendens.

I november fløj 124.481 kunder med Norwegian, 95 procent færre end samme måned sidste år. Den totale kapacitet (ASK) faldt med 96 procent, mens passagertrafikken (RPK) var 98 procent lavere. Belægningsgraden var på 44,4 procent, en reduktion på 39 procentpoint.

- Pandemien har fortsat en negativ indvirkning på vores drift. Med rejserestriktioner i hele Europa er efterspørgslen meget lav. Det er imidlertid rigtigt gode nyheder for luftfarten, at der snart kommer vacciner, og vi vil deltage i konkurrencen om kunderne, når mulighederne for at rejse kommer tilbage. Vores mål er at skabe et finansielt stærkt og konkurrencedygtigt flyselskab med en ny finansiel struktur, en tilpasset flådestørrelse og et styrket tilbud til vores kunder, siger koncernchef i Norwegian, Jacob Schram.

62 ekstra afgange

- Vores sommerprogram er i salg, og vi ser positive tendenser i bookingerne. Det er tydeligt at folk er begyndt at tænke på sommerferien. Det er også værd at bemærke, at bookingerne op mod jul er gode, og vi har indsat 62 ekstra afgange. Nu glæder vi os til at flyve vores kunder hjem til jul, fortsætter Schram.

I alt gennemførte Norwegian 72,7 procent af de planlagte flyvninger i november, og af disse var punktligheden på 94,8 procent.

Se detaljerede trafiktal i vedlagte pdf.

Emner

Kategorier


Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Pressekontakt

Mediekontakt

Mediekontakt

Pressekontakt Andreas Hjørnholm Nordisk kommunikationschef + 45 2657 0767
Pressevagt

Pressevagt

Pressekontakt Kun for medier + 47 815 11 816

Norwegian

Norwegian blev grundlagt i 1993, og lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Siden dengang har det været vores mål at tilbyde gode og smarte rejseoplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian tilbyder gode priser og høj kvalitet i et netværk af kortdistanceruter i Norden og Europa.

Norwegian